Virusscanner

Wat is een virus?

ESET_avEen computervirus een stukje code is wat zich kan vermenigvuldigen en in principe altijd schadelijk is voor je pc. Zelfs als het alleen maar bij het vermenigvuldigen van een bestand blijft is het virus min of meer schadelijk voor je pc, want er wordt veel onnodige schijfruimte en geheugen in gebruik genomen.

Het grootste probleem bij een virus is dat het vaak niet alleen bij het vermenigvuldigen blijft, maar dat het virus ook een stukje code bevat waardoor er bewust schade aan je pc wordt toegebracht. Het ene virus zal bijvoorbeeld proberen bepaalde systeembestanden te overschrijven terwijl het andere virus zal proberen om een hele harde schijf te formateren, en dit heeft tot gevolg dat je alles kwijt bent wat er op je harde schijf stond.

Het regelmatig maken van een backup is bij dit soort virussen van belang omdat je dan alles op een redelijk makkelijke manier weer terug kunt zetten. Zonder backup is het vaak niet mogelijk om alle data weer terug te halen. Voor wat jaren geleden verspreidden virussen zich vooral via diskettes, maar aan de dag van vandaag worden de meeste virussen via het internet verspreid. Het verspreiden van virussen via email is daarbij het belangrijkst, maar ook het bezoeken van bepaalde websites kan tot gevolg hebben dat er ineens een virus op je systeem staat.

Bezoek onze winkel eens voor advies over virussen en de aanschaf van een virusscan.